Visual merchandiser

Hvad er en visual merchandiser?

Og hvad laver en visual merchandiser?
Og er det, det samme som en dekoratør, bare på engelsk?

Læs med herunder – hvor vi forklarer hvad en visual merchandiser laver, og introducerer dig til hvordan du kan blive visual merchandiser.

Butikken som salgsværktøj

Et af en visual merchandisers allervigtigste opgaver er, at udvikle og optimere butikken som salgsværktøj.

Det gøres ved at sikre at produkter præsenteres optimalt ihht. kundetypen, at butikkens salgsareal, vinduer og gadeareal, inviterer og stimulerer (potentielle) kunder til at komme ind i butikken, og til at købe.

Visual merchandiseren arbejder især med:

  • Vare- / produktpræsentation
  • Dekoration og styling
  • Belysning
  • Skiltning
  • Salgsfremmende skiltning
  • Storytelling
  • Placering skiltning
  • Inventar mv i både butik og vinduer
  • Monitorering af kundeadfærd i salgsarealet.

Det er et kreativt arbejde, med stor variation og mange muligheder.

visual merchandiser uddannelse

Skal du være visual merchandiser?

Som visual merchandiser (hos mig) skal du først og fremmest være nysgerrig på kunderne, og have lyst til at fordybe dig i, hvad de forskellige kundetypers emotionelle købs-triggere er.

Det er nemlig udgangspunktet for dit arbejde med at optimere butikken – så det bliver relevant for kunderne, og giver dem lyst til at købe.

Det er IKKE tilstrækkeligt, at det ‘bare ser pænt ud’.

Herudover, kan skal du have lyst til at arbejde med kreativitet, visuelle stimuli – med et kommercielt udgangspunkt.

Sådan kan du blive

visual merchandiser

Du sammensætter selv din visual merchandiser uddannelse, med vores moduler, og med udgangspunkt i din erfaring, og hvad du planlægger at bruge din nye uddannelse til.

visual merchandiser uddannelse

DIG I BUTIK

Du er i butik, og er ansvarlig for (eller vil gerne være det) dekoration og visual merchandising. Få den grundlæggende viden der skal til at komme godt igang med at arbejde med butikken professionelt.

På vores 2-dages dekoratør og visual merchandiser grundkursus lærer du både den grundlæggende teori, og har praktiske øvelser sammen med Stine, så du kan gå hjem og arbejde professionelt med butikken, så snart kurset er færdigt. 

Grundkurset er velegnet som introduktionskursus eller som en sund saltvandsindsprøjtning og genopfriskning, til dig der allerede har nogen erfaring med dekoratør arbejdet i butikken.

visual merchandiser uddannelse

DIG DER VIL VÆRE VM’er

For dig der drømmer om at komme til at arbejde professionelt som visual merchandiser og dekoratør, enten fuldtid eller deltid, sammensætter du uddannelsen med de relevante moduler.

Modulerne klæder dig på til både at kunne arbejde kommercielt med din kreativitet, de sørger for at du får konkret, hands-on øvelser og træning sammen med Stine, at du kender og forstår hvad der stimulerer kunderne til at købe, og vi klæder dig på til at opbygge din egen forretning.

Så ved vi nemlig at vi sender dig afsted med det allerbedste udgangspunkt, for at få succes med din kreative passion! Hos os er det nemlig ikke nok, kun at lære at få det til at se pænt ud.